Skip to content Skip to footer

Waar kan ik mijn prefab/modulaire woning plaatsen?

Modulaire en prefab woningen kunnen net als traditionele betonnen huizen op land, tuinen en velden worden geplaatst. Dit land, tuin of veld kan wettelijk eigendom zijn van u of door u worden gehuurd. Mogelijk moet u een richting bepalen als zuid, noord, oost, west na het verkrijgen van wettelijke toestemming. De richting waarin u uw prefab woning plaatst, is een van de belangrijke punten waarmee rekening moet worden gehouden, zodat uw woonruimtes niet veel last hebben van de kou en dat deze op warme zomerdagen niet intens de zon ontvangt. Een ander aandachtspunt is of het een positief effect heeft op de energiebesparing. Huizen die in zuidelijke richting zijn geplaatst, kunnen afhankelijk van de regio warm zijn. Zo bespaart het energie in de winter en de herfst. Deze energiebesparing ziet u direct terug op de rekeningen.

Prefab woningen, die economisch voordelig zijn, zijn ook milieuvriendelijk en duurzaam. De woningen worden met duurzame bouwmaterialen geproduceerd zodat de harmonie van het gebied niet word verstoord Tegelijkertijd zijn alle draagbare woningen, van grote villa’s tot kleine en minimale Tiny Houses, ontworpen voor gebruik in zomer en winter. Deze ontwerpen omvatten ook ruimtes met sauna, jacuzzi en bar. U kunt constructies zo plaatsen dat u ze praktisch kunt gebruiken en gemakkelijk iedere ruimte van uw huis kunt bereiken. Naast ruimtes voor plezier en comfort, zijn er ook ruimtes die voor ouderen kunnen worden aangesloten op uw huis. Deze ruimtes kunnen ook eenvoudig achter, rechts of links van uw woning worden geplaatst. Zo kunnen ouders en kinderen hun leven samen met elkaar voortzetten.

Modulaire en prefab woningen kunnen over het algemeen in en buiten de stad worden geplaatst. Prefab en modulaire woningen kunnen worden ontworpen met meerdere verdiepingen, evenals modellen die naast elkaar kunnen worden geplaatst. Hoewel de ‘villatype’ vaak de voorkeur heeft vanwege het gebruiksgemak, heeft het ook vaak de voorkeur omdat het naar verschillende gronden kan worden verplaatst.