Skip to content Skip to footer

Modulaire/Prefab economisch of niet?

Modulaire en prefab woningen geven u de kans om u woning te verplaatsen indien nodig. Tijdens de productie van de woningen word er speciaal rekening gehouden met alle mogelijke weeromstandigheden. Prefab en modulaire woningen met een moderne uitstraling worden gebouwd met duurzame en veilige bouwmaterialen die voldoen aan zomer- en wintercondities. Naast zware weeromstandigheden weten we hoe natuurrampen een negatieve invloed kunnen hebben op onze woonruimtes. Hoewel schade kan optreden in conventioneel gebouwde betonnen huizen, treedt aardbevingsschade niet op in geprefabriceerde en modulaire huizen. Modulaire en prefab woningen zijn aardbevingsbestendig ontworpen plus zijn zuiniger dan betonnen huizen, omdat de schade minimaal is.

Hoewel traditioneel gebouwde betonnen huizen regelmatig worden onderhouden, kunnen er extra kosten ontstaan. Jaarlijks onderhoud van prefab en modulaire huizen is echter zeer economisch zolang het regelmatig wordt gedaan. Modulaire en prefab woningen die zowel tijd als ruimte besparen, bieden ook economisch comfort. Ook het energieverbruik voor verwarming in prefab en modulaire woningen ligt op een minimaal niveau. Dankzij termische isolatie wordt het energieverbruik geminimaliseerd. Het kan zijn dat u zich voor uw werk of om andere redenen in verschillende steden moet vestigen. In dergelijke gevallen, in plaats van op zoek te gaan naar een nieuw huis en u aan te passen aan de ontwikkeling van de stad.

U kunt u modulaire en prefab huizen eenvoudig verplaatsen naar de stad waar u naartoe verhuist. Door hulp van de fabrikant te krijgen, kunt u gemakkelijk prefab en modulaire woningen vervoeren. Daarom wordt het niet beïnvloed door de nieuwe huiskosten die kunnen optreden. Vooral in landen waar huis- en huisvestingsproblemen worden ervaren, is het proces van het zoeken naar een nieuw huis moeilijk. Om deze reden kunt u dergelijke problemen voorkomen met modulaire en prefab. Prefab en modulaire woningen hebben ook vaak de voorkeur van mensen die de voorkeur geven aan zuinig en minimalistisch wonen.